У ніч на 2 січня по всій Україні було оголошено тривогу через загрозу ракетних ударів. Шістнадцять російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС випустили ракети. У Києві та Харкові чітко чулися вибухи, які призвели до кількох смертей та численних поранень.

За словами начальника КДВА Сергія Попко, спочатку противник використав "Шахеди", а потім перейшов до ракетної атаки. Сили протиповітряної оборони зуміли збити понад 60 ракет типу Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів" під час ранкової атаки рі на Київ.

Однак, у столиці сталися руйнування житлових будинків та пошкодження інфраструктури через таку масовану ракетну атаку, а також постраждали громадяни.

"Найважчі наслідки в Солом'янському районі. Там сталися пожежі у багатоповерхових житлових будинках, люди заблоковані на поверхах. Рятувальники провели їхню евакуацію”, - додав Попко.

Мер Києва Віталій Кличко також повідомив, що внаслідок ранкових ракетних атак постраждалої російської атаки в Солом'янському районі загинула жінка, а кількість постраждалих у столиці досягла 27 людей.

"Одна жінка постраждала в будинку в Солом'янському районі та померла в кареті швидкої допомоги", - сказав Кличко, додавши, що ще 27 постраждалих було госпіталізовано.

Що відбувається у Харкові?

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, російські війська вранці 2 січня вчинили масований напад на Харків, завдавши шкоди житловим будинкам і призвели до смерті жінки, а також пораненню понад 40 людей.

"Сталися летальні потрапляння по центру Харкова і будинкам, що стоять там. Наразі там йдуть пожежні роботи, на місце виїжджають рятувальники. Інформація про постраждалих уточнюється", - зазначив він.

Пізніше голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов заявив, що медики надають допомогу 22 пораненим, з яких 16 осіб було доставлено до медичних закладів. Через кілька хвилин кількість постраждалих зросла до 41, а також була підтверджена смерть жінки.

"Близько 07:30 окупанти завдали ударів по центральній частині Харкова, зокрема Шевченківського району. Ми встановлюємо тип ракет. Наразі понад 20 людей постраждали. Одна людина загинула”, - повідомив Синєгубов.

Міське житло, господарські будівлі та інша цивільна інфраструктура зазнали пошкоджень, сталися пожежі автомобілів.

Читайте також:

Стануть в нагоді після новорічного застілля: 5 напоїв, які допоможуть позбутися здуття живота

На Новий рік цю страву точно запам'ятають: рецепт запеченої курки з картоплею іспанською

Масована атака на Україну: жертвами ракетних ударів стали 12 людей, 75 людей поранено - подробиці, фото