Комендант Київської області, підполковник Руслан Олійник, розкрив цілі та завдання заходів безпеки, які наразі проводяться на території регіону.

Він зазначив, що такі заходи не є новими та регулярно проводяться один-два рази на місяць, але зараз вони здійснюються за дорученням начальника Київського оперативного військового адміністративного округу (КОВА) Руслана Кравченка за погодженням військового командування.

Основний фокус даних заходів – виявлення та запобігання діям диверсійних груп, екстремістів та терористів, а також запобігання контрабанді зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Крім цього, проводиться перевірка майна та транспортних засобів на блокпостах. Всі ці заходи спрямовані на забезпечення безпеки регіону та запобігання можливим загрозам.

Комендант наголосив, що ці дії не обмежуються лише жителями Києва та області, оскільки регіони є транзитною зоною для громадян, які переміщаються з різних куточків України. У зв'язку з цим заходи проводяться спільно з Національною поліцією України та СБУ, щоб ефективно реагувати на оперативну інформацію та забезпечувати спільну безпеку.

Олійник уточнив, що заходи не пов'язані з посиленням мобілізації в регіоні.

Вони є плановими та не спрямовані на посилення мобілізаційних заходів. Питання порядку денного вирішуватимуться в установленому порядку, і їх видача не буде масовою, як, можливо, можуть припускати деякі люди. Таким чином, ці заходи безпеки виконуються в рамках доручень військового командування та голови КОВА для забезпечення громадської безпеки та дотримання встановлених процедур.

Читайте також: