Багато хто хоча б раз ставив питання як корисніше спати - в піжамі чи без? Це питання може здатися лише питанням переваг, але за цим простим вибором стоять серйозні причини, що впливають на якість вашого сну.

Про це пише Manta sleep.

Експерти кажуть, що сон голяка може мати позитивний вплив на ваше здоров'я та рівень щастя.

Приємні відчуття

Існує неймовірне почуття комфорту, коли ви спите голими. Людина не призначена для сну в багатошаровому одязі, і неможливо переоцінити відчуття свободи та природності, яке ви переживаєте, коли спите голяка.

Створюючи комфортніші умови в ліжку, ви готуєте себе на краще сну в цілому.

Близькість з партнером

Спільний сон голяка з партнером може покращити фізичний аспект ваших відносин. Науково доведено, що контакт "шкіра до шкіри" стимулює вироблення "гормону кохання" - окситоцину у мозку.

Це сприяє зміцненню зв'язку та емоційної близькості з партнером. Компанія Cotton USA провела дослідження, в результаті якого учасники, що спали голяка, відзначили щасливіші стосунки.

Поліпшення якості сну

Різний одяг, такий як піжами, нічні сорочки чи футболки, може порушувати нормальний сон. Вона може скручуватися навколо тіла, призводячи до переривчастого сну, коли доводиться прокидатися і розплутувати її. Крім того, цей одяг може викликати перегрів та підвищене потовиділення.

Дихаюча шкіра

Протягом дня, коли ви одягнені, деякі частини тіла, такі як ступні, пахви та геніталії, позбавлені можливості "дихати". Сплячий голяка надає їм можливість провітрюватися, що зберігає здоров'я тіла і знижує ризик грибкових захворювань.

Регулювання рівня кортизолу

Надлишковий кортизол, відомий як гормон стресу, може призвести до різних проблем. Контроль за виробленням кортизолу — запорука його нормального рівня. Спати в одязі може спричинити перегрів, що призведе до дискомфорту та збільшить рівень кортизолу.

Оптимальний рівень мелатоніну та гормону росту

Перегрів може вплинути на ефективність мелатоніну та гормону росту, необхідних для підтримки здоров'я та уповільнення процесу старіння. Сон у темній кімнаті також підтримує нормальні цикли сну та вироблення мелатоніну.

Поліпшення циркуляції крові

Одяг, особливо нижню білизну, може негативно впливати на циркуляцію крові та судинну систему, викликаючи варикозне розширення вен та м'язові болі. Спати голяка знижує ймовірність виникнення цих проблем.

Стимулювання метаболізму та схуднення

Сон у прохолодних умовах дозволяє вашому тілу створювати власне тепло, що сприяє спалюванню калорій та прискоренню метаболізму. Зняття одягу для збереження прохолоди – легкий спосіб досягти цього.

Підвищення впевненості у собі

Проведення більше часу оголеним допоможе вам відчути себе комфортніше, що у свою чергу позначається на рівні вашої впевненості. Це також сприяє вільному прояву себе у сексуальних стосунках.

Читайте також:

Схуднення за методом "30-30-30": як працює новий метод

Як приготувати простий салат, що допомагає позбутися зайвої ваги.

Названо продукти, які викликають схуднення, якщо їх є зранку