Хурма у зимовий період користується великою популярністю в Україні. Цей фрукт має не тільки приємні смакові якості, але й містить безліч корисних мікроелементів і вітамінів, які зміцнюють імунітет.

Але з цим фруктом варто бути обережнішим, попередив доктор Комаровський у у Instagram.

Медик підкреслив в'яжучі властивості хурми, пов'язані з наявністю у її складі танінів. Ці речовини взаємодіють із білками, присутніми у слині та інших частинах організму.

За його словами, білки осідають на слизових оболонках, і ця реакція відбувається не лише в ротовій порожнині. Хурма, пройшовши стравоходом, взаємодіє зі слизовою оболонкою, що може викликати занепокоєння, сухість та гикавку протягом тривалого часу, - пояснив Комаровський.

Він також звернув увагу на потенційні проблеми, які можуть виникнути при вживанні хурми. Вся справа в тому, як поводиться цей фрукт у шлунку. У певних ситуаціях і в деяких людей цей фрукт може утворювати щільну грудку, яка, залишаючись нечутливою до ферментів ШКТ, іноді стає причиною важких проблем, таких як запор і кишкова непрохідність.

Лікар Комаровський застерігає від вживання хурми на голодний шлунок, особливо у поєднанні з кислими та терпкими фруктами. Він рекомендує бути обережними з кількістю плодів, особливо якщо вони були довго виключені з раціону. Найкраще вибирати сорти хурми, позбавлені яскравого терпкого смаку.

Втім, варто сказати пару слів і про користь хурми. Вона містить багато клітковини, яку більшість із нас не доїдає, добова норма - 25-30 грамів. Клітковина – це волокна рослин, яким харчуються корисні бактерії у нашому організмі. Вона очищає шлунково-кишковий тракт, а ще вона дає ситість. Також у хурмі багато вітаміну С та магнію. У цих плодах також багато катехінів, які зміцнюють судини та капіляри.

Читайте також:

Секрети довголіття: 100-річний дієтолог поділився порадами для здоров'я та енергії.

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності.

Перестаньте шкодити собі: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я