У житті практично всіх пар може виникнути безліч складних моментів та криз. Найчастіше, за наявності любові та поваги один до одного, в такі періоди стосунки можна врятувати. Але є момент, коли "тривожних дзвіночків" стає занадто багато, і відновлення довіри та взаємної прихильності стає важким.

Як ознаки свідчать, що шлюб приречений на провал, розповідає портал Your Tango.

Важливим індикатором є відсутність спільних зусиль щодо зміцнення відносин. Успішні шлюби будуються на взаємних зусиллях обох партнерів. Відносини вимагають уваги і роботи, і якщо подружжя втрачає інтерес і не бажають вкладатися, це може стати серйозним сигналом про невдачу шлюбу. Пам'ятайте, що якщо не хочете, щоб ваша спілка розпалася - завжди працюйте над відносинами, вигадуйте спільні дозвілля, робіть сюрпризи, діліться потаємним...

Відчуття втоми від стосунків може бути ще одним попередженням. Постійні конфлікти та відсутність перспективи на їх вирішення можуть призвести до емоційного виснаження. У таких випадках важливо звернутися за допомогою до професіоналів, провести сімейну терапію чи консультацію у психолога, щоб повернути гармонію у стосунки.

Невизначеність та нерозуміння у відносинах також можуть стати ознакою того, що шлюб перебуває на межі провалу. Коли взаєморозуміння замінюється плутаниною, а парі здається, що немає виходу з ситуації, можливо, настає момент замислитися і усвідомити, що втрата довіри та поваги може бути джерелом проблем.

Переживання неправильних відносин може вплинути на ваше благополуччя, але розпізнавання цих сигналів може повернути ясність і направити вас на шлях до того, що ви дійсно хочете, - кажуть психологи, наголошуючи на важливості усвідомлення та боротьби за власне щастя.

Читайте також:

Ваші гормони грають з вами в ігри: чому постійно хочеться їсти і як це виправити

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Купуйте навіть за останні гроші: дієтологи назвали продукт, від якого не можна відмовлятися нікому