У холодну пору року нам часто не вистачає вітамінів та сонячного світла, а новорічні застілля можуть вплинути на вагу та загальне здоров'я. Саме час це виправити.

Про це пише Express.

Для підтримки імунітету та рівня енергії у зимовий період, експерт зі здоров'я Саманта Ґрінер рекомендує кілька добавок.

Вітамін D: В організмі зазвичай синтезується достатня кількість вітаміну D із сонячних променів, проте в зимові місяці сонця стає мало. Важливо приділяти увагу цьому вітаміну, оскільки він підтримує імунітет. Жирна риба, червоне м'ясо та яйця – гарні джерела, але для надійності рекомендується прийом вітамінів D у вигляді добавок.

Вітамін C: Відомий своєю здатністю зміцнювати імунну систему і має антиоксидантні властивості, захищаючи клітини від окислювального стресу. Особливо корисний узимку.

Олія печінки тріски: Риб'ячий жир, багатий на омега-3 кислоти, вітаміни А і D, є відмінною добавкою, що підтримує здоров'я мозку, зору, кісток і шкіри. Рекомендується у зимові місяці.

Цинк: Цей елемент підтримує імунітет і впливає на здоров'я волосся, шкіри та нігтів. Особливо корисний за умов холодної погоди.

Ехінацея: Рослинний засіб, який допомагає запобігати застудам і грипам або полегшує їх симптоми. Можна використовувати як профілактику або для лікування початкових ознак застуди.

Расторопша: Традиційний рослинний засіб, що допомагає при відчутті розтравлення шлунка або розлади після періодів переїдання.

Вітаміни групи B: Зміцнюють імунну систему, підвищують рівень енергії та підтримують здоров'я волосся, шкіри, нігтів, а також розумову працездатність. Рекомендується у зимові місяці.

Читайте також:

Ваші гормони грають з вами в ігри: чому постійно хочеться їсти і як це виправити

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Купуйте навіть за останні гроші: дієтологи назвали продукт, від якого не можна відмовлятися нікому