Спокійний сон відіграє ключову роль у підтримці нашого загального здоров'я, відновлюючи енергію та поповнюючи сили.

Однак деякі зрадливі звички під час сну можуть негативно позначитися на вашому організмі. Про це йдеться у статті Eat this, not that.

Несподівано, але сон потребує інвестицій часу, зусиль та навіть фінансів. Якісний відпочинок підтримується зручною постільною білизною, правильним освітленням, повітряним очищенням та щільними фіранками. Однак деякі звички можуть порушити ваш сон, і про одну з них говорить фахівець Дорсі Стендіш.

Яка звичка вважається найгіршою уві сні?

Недостатня кількість сну - ось що може прискорити процес старіння і серйозно вплинути на ваше здоров'я та життєві сили. Повноцінний сон є ключем до вашого благополуччя. Одна ніч часткового недосипання навіть у людей похилого віку може активувати гени, пов'язані з біологічним старінням. Виявляється, що кожна третя людина у США спить недостатньо, а близько 40% дорослих засинають протягом дня хоча б один раз на місяць без планів.

Нестача сну може призвести до безлічі здоровенних проблем, включаючи діабет типу 2, захворювання серця, ожиріння та серцево-судинні захворювання.

Що таке "сон краси"?

Термін "сон краси" не просто так існує. Він вказує на те, що під час відпочинку ваш мозок піддається відновленню та омолоджуванню на клітинному рівні. Це пов'язано з тим, що під час сну ваші клітини виробляють більше білкових молекул, необхідні відновлення тканин.

Щоб гарантувати здоровий сон, що сприяє омолодженню та зарядженню енергії, дотримуйтесь правил "гігієни сну". Відкладіть гаджети за годину до сну, дайте нервовій системі розслабитися. Перед сном можна виконувати легку розтяжку чи заспокійливі вправи.

Читайте також:

Швидко старітиме шкіра і набрякатиме ноги: чому не можна спати з увімкненим обігрівачем

Спосіб, яким користувалися ще наші бабусі: як швидко заснути та солодко спати всю ніч

Не повторюйте цю небезпечну помилку: чому вночі ні в якому разі не можна спати в шкарпетках