Внаслідок масованого ракетного обстрілу з боку російських військ сталося відключення електроенергії у багатьох регіонах України, таких як Київська, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області.

Цю інформацію оприлюднила прес-служба Міністерства енергетики України у своєму Telegram-каналі.

Київська область

Внаслідок падіння уламків постраждали повітряні лінії напругою 10 кВ у двох населених пунктах. Також у регіоні невідомі заблокували засувку у газовій криниці. Внаслідок цього тимчасово відключено від газопостачання 341 споживач.

Дніпропетровська область

Під обстрілом виявилася повітряна лінія напругою 150 кВ. Через попередні атаки було відключено від електропостачання 3,3 тисячі абонентів, але наразі всі вони відновлені.

Одеська область

Внаслідок ранкових обстрілів постраждали повітряні лінії напругою 0,6 кВ. Наразі проводиться інспекція мереж.

Харківська область

Через нічний та ранковий обстріл пошкоджено мережі в п'яти населених пунктах області. За останню добу відновлено електропостачання 21 абонента, але залишаються відключеними 605 точок обліку. Внаслідок військових дій, як і раніше, позбавлено електрики 16,6 тисячі споживачів.

Донецька область

Внаслідок бойових дій залишаються без електропостачання 4 населені пункти. Минулої доби було підключено 43 населені пункти. Однак досі залишаються відключеними 132 населені пункти.

Запорізька область

Через бойові дії електроенергії позбавлено 63 населених пункти - 5,6 тисяч абонентів, а через технічні причини сталося відключення 1 населеного пункту.

Херсонська область

Електрика була відновлена ​​для 238 споживачів. Однак залишаються без напруги 4,3 тисяч клієнтів. У регіоні було відновлено 1 населений пункт. Проте внаслідок воєнних дій залишаються відключеними 45 населених пунктів.

Чернігівська область

Через бойові дії залишаються відключеними від електропостачання 16 населених пунктів – майже тисяча споживачів, а через технічні причини світла немає у 4-х населених пунктах.

У відомстві зазначили, що ситуація в енергосистемі стабільна та перебуває під контролем. Наразі не плануються планові відключення.

Читайте також:

Масована атака на Україну: жертвами ракетних ударів стали 12 людей, 75 людей поранено - подробиці, фото

Хіба ж можна вірити? У Німеччині розповіли про те, що думає Путін про переговори з Україною

Путін зібрався воювати в Україні ще 5 років: що він розповів Сі Цзіньпіну та які подробиці дізналися ЗМІ