Внаслідок ранкової масованої ракетної атаки в Україні загинули щонайменше 12 людей. Ще не менш як 75 мирних громадян отримали поранення.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

У Києві під обстріл потрапили Святошинський, Подільський та Шевченківський райони. Громадянська інфраструктура, автомобілі та складські приміщення були пошкоджені. Внаслідок атаки загинули двоє людей, 18 отримали травми.

У Львівській області було завдано ракетних ударів по місту Львів. Вибух пошкодив багатоквартирний будинок та інфраструктуру, внаслідок чого одна людина загинула, а дев'ять осіб отримали поранення.

На Дніпропетровщині ворожі удари досягли торгового центру, що призвело до загибелі п'ятьох і поранення п'ятнадцяти людей. Також було завдано попадання по пологовому будинку, де п'ятьох пацієнток було врятовано підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На Одещині були атаковані житлові будинки, включаючи триповерховий будинок, під завалами якого можуть перебувати люди. Два будинки в Одесі також були пошкоджені, і підрозділи ДСНС змогли врятувати 23 особи з 17-поверхового будинку. Загалом двоє людей загинули, а 15 отримали поранення.

На Харківщині ворог почав обстріл ще до світанку, що призвело до загибелі однієї людини та поранення дев'яти інших, на місці події надається медична допомога.

У Запорізькій області окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних об'єктах Запоріжжя, призвівши до загибелі однієї людини та поранення десяти.

Наразі рятувальники, поліціянти, нацгвардійці працюють над усуненням наслідків атак по всій Україні – гасять пожежі та з порятунком та підтримкою постраждалих. У роботі залучені також психологи Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліції.

Читайте також:

Путін зганьбився, спробувавши з третього разу вимовити ім'я президента Казахстану. Відео

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

Учасник "Битви екстрасенсів" розповів, коли в Україні настане світ: доведеться терпіти