Рішення припинити гризти нігті зазвичай не обмежиться простими зусиллями, тому що для цього часто потрібні додаткові методи.

Ще з дитинства нас вчать, як правильно поводитися. Можливо, вас також привчали до припинення гризти нігті. Однак змінити цю звичку без правильних та корисних порад може бути складним завданням, пише Real Simple.

Лікар медичних наук Крістін Гібсон поділилася секретами, які можуть допомогти. Вона каже, якщо ви вирішили свідомо боротися зі звичкою гризти нігті, то вже на правильному шляху. Пам'ятайте, що у цьому питанні ви не самотні, оскільки багато хто стикається не лише з цією, але й з іншими шкідливими звичками.

Однак не існує універсального засобу, здатного миттєво позбавити цієї звички. Це зазвичай є процесом, що вимагає часу.

  • Гризти нігті - не показник недоліку характеру. Це звичка, яка може виникнути через інші проблеми. Зосередьтеся на тому, як боротися з коренем проблеми, замість того, щоб засуджувати себе.
  • Впіймайте моменти, коли ви найчастіше гризете нігті, і з'ясуйте, що саме викликає цю звичку. Можливо, це стрес на роботі чи сімейні труднощі? Розуміння причин допоможе вам замінити звичку на щось позитивніше.
  • Люди частіше досягають успіху, коли в них є конкретні цілі. Переконайтеся, що ваша мета не тільки чітка, а й досяжна у певний термін.
  • Крім початкової мотивації кинути звичку, створіть додаткове спонукання, щоб утримувати себе від гризіння нігтів. Наприклад, доглядайте нігті, робіть манікюр – це буде додатковим мотиватором зберегти свої досягнення.
  • Продовжуйте зусилля навіть тоді, коли досягнуто плато. Це стосується будь-якої серйозної зміни в способі життя. Позбавлення старих звичок — завдання непросте. Не засмучуйтесь, якщо помічаєте, що частина досягнутого прогресу пішла у зворотний напрямок. Головне — зберігати мотивацію та рухатися вперед.

Читайте також:

Ви погубити свої нігті: названо термін, коли потрібно терміново позбавлятися гель-лаку

Накликаєте на себе біди та невдачі: коли в жодному разі не можна стригти нігті

Перевірте свої нігті на руках: прості симптоми, які розкажуть про затаєний рак