Гранат - не тільки смачний, але й надзвичайно корисний фрукт, який варто включити до свого раціону для підтримки здоров'я.

Цікаво, що кісточки граната, які часто викидають, насправді мають безліч корисних властивостей. Про це йдеться у матеріалі Healthshots.

Лікар Нупуур Патіл каже, що гранатові зерна разом із кісточками насичені антиоксидантами, такими як пунікалагін та антоціани, які ефективно захищають клітини організму від шкідливих впливів.

Ось шість корисних властивостей гранатових кісточок:

  • Боротьба з хронічними захворюваннями: Поліфеноли, що протистоять вільним радикалам, роблять гранатові кісточки ефективним засобом у профілактиці діабету та серцево-судинних захворювань.
  • Поліпшення травлення: Кісточки, багаті на клітковину, мають протизапальну дію і допомагають регулювати перистальтику, запобігаючи запори.
  • Захист здоров'я серця: Пунікалагін та антоціани знижують холестерин, АТ та покращують функцію судин, підтримуючи серцево-судинну систему.
  • Корисність для шкіри: Гранатові кісточки допомагають запобігти появі зморшок, акне та прищів.
  • Зниження ризику раку: Елагова кислота та антоціани мають протиракові властивості, стримуючи ріст ракових клітин.
  • Підтримка імунітету: Кісточки граната - відмінне джерело вітамінів С і К, калію та фолієвої кислоти, що сприяють зміцненню імунної системи та підтримці загального здоров'я.

Як можна вживати гранат:

  • Почистите гранат, виймаючи зерна, і додайте їх у салати, йогурти чи каші. Свіжі зерна граната надають стравам соковитий смак та барвистий вигляд.
  • Ви можете приготувати гранатовий сік. Просто вичавіть сік із зерен гранату за допомогою соковижималки або блендера.
  • Гранат можна використовувати як інгредієнт у різних стравах. Додайте зерна гранату до м'ясних страв, птиці, риби або приготуйте соус із гранату для заправки салатів.

Читайте також:

Секунда справи: як швидко та легко почистити гранат

Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем