Багато людей вважають за краще перед вихідними насолоджуватися додатковими порціями алкоголю в компанії колег чи друзів.

Дослідники з'ясували, що така поведінка може бути шкідливішою, ніж помірне вживання алкоголю щодня. Результати дослідження були опубліковані у матеріалі Independent.

За результатами дослідження, проведеного Оксфордським та Кембридським університетами, тимчасові періоди інтенсивного вживання алкоголю чинять більш серйозний вплив на печінку, ніж помірне споживання, що підтримується щоденною практикою. Такий спосіб життя з алкоголем підвищує ризик розвитку цирозу печінки.

Вчені проаналізували дані 312 599 дорослих, які регулярно вживають алкоголь, з Великобританії. Головною метою було вивчення впливу різних факторів, включаючи спосіб життя та генетичні особливості.

Учасників, які споживали понад 12 алкогольних напоїв за один день на тиждень, віднесли до групи зловживаючих алкоголем. У цієї категорії учасників ймовірність розвитку захворювань печінки виявилася втричі вищою порівняно з іншими.

Проте не кожен, хто вживає алкоголь, стає алкоголіком. Це може залежати від багатьох факторів, і важливо стежити за власним чином споживання. Люди можуть жити зі своєю звичкою протягом усього життя, або ж за короткий час пройти від звичайного вжитку напоїв до алкогольної залежності.

Процес алкоголізму зазвичай виділяють на три стадії: початкову, середню та кінцеву. На початковій стадії важко виявити алкоголізм, оскільки навіть здорові люди іноді регулярно вживають алкоголь і можуть цього бажати.

Однак у людей, які страждають від алкоголізму, зникає захисна реакція організму: відсутня нудота після надмірного вживання та відраза до алкоголю наступного дня. На першій стадії алкоголізму сп'яніння стає цінністю та єдиним станом, що приносить позитивні емоції.

Читайте також:

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем

Детоксикація після новорічного застілля: як у домашніх умовах ефективно очистити організм від алкоголю

Ціни багато хто здивує: в Україні хочуть підвищити ціни на алкоголь. Що і скільки буде коштувати