Цей стан зазвичай супроводжується тяжкістю у шлунку та відсутністю бажання здійснювати активні дії.

Безконтрольне вживання їжі підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Часто у любителів щільно поїсти виникає цукровий діабет другого типу, порушується обмін речовин, пише Depo.ua.

Дієтолог Тетяна Коркіна розповіла, як допомогти організму відновитися після "свята живота" та повернути відчуття благополуччя.

Головні рекомендацій для тих, хто переїв:

  • Прогулянка на свіжому повітрі: Після щільного прийому їжі корисно провести невелику активність, щоб повернути організму рівновагу. Помірні нахили у різні сторони можуть сприяти прискоренню обмінних процесів. Після переїдання важливо уникати сну, оскільки це може спровокувати застійні явища в організмі.
  • Пити теплу рідину: Зелений або фруктовий чай без цукру допомагає зняти напругу у шлунку та прискорити обмінні процеси. Додавання меду може пом'якшити судоми у шлунку та стимулювати вироблення шлункового соку.
  • Розвантажувальний день: Після переїдання важливо поступово повертатися до їди. Легке голодування допоможе організму відновитися, набратися сил та психологічно підготуватися до відмови від надмірного вживання їжі.
  • Жування жуйки: Ферменти зі слини, що виділяються під час жування, прискорюють процес травлення їжі.
  • Лікарські препарати: Приймайте ферментні препарати тільки при болю в шлунку - вони допоможуть знизити тяжкість та покращити травлення. Постійне вживання пігулок може призвести до того, що організм перестане самостійно синтезувати ферменти, що може спричинити проблеми із травленням.
  • Танцювати: Під час танців не слід робити різких рухів, оскільки це лише посилить біль і навіть може викликати блювоту.
  • Відверніться: Займіться чимось, що відверне вас від тяжкості в шлунку. Наприклад, малювання, перегляд фільму або спілкування.

Читайте також:

Допоможе позбавитися тяжкості в шлунку: як полегшити стан при переїданні

Ви робили це неправильно: чому насправді каву не можна заливати окропом

Станете нервовими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце