Глава Ростеха Сергій Чемезов оголосив про плани Росії розмістити новітні самохідні гаубиці «Коаліція-СВ» поблизу своїх північно-західних кордонів, заявивши, що вони мають більшу дальність дії, ніж західні моделі.

Про це повідомляє «pravda»

Гаубиці, нещодавно запущені у серійне виробництво, дислокуватимуться у Північному військовому окрузі, неподалік кордонів із Фінляндією та Норвегією.

Чемезов заявив, що це передові артилерійські знаряддя необхідні встановлення переваги над західної артилерією щодо дальності дії.

"Думаю, вони скоро з'являться там, тому що гаубиці цього класу необхідні для забезпечення переваги над артилерією західних моделей з погляду дальності поразки".

Варто зазначити, що у грудні російські ЗМІ повідомили про використання гаубиць Коаліція-СВ у війні в Україні. Крім того, Росія висловила стурбованість щодо угоди про співпрацю у сфері оборони між Фінляндією та США, попередивши про потенційні наслідки військової присутності НАТО поблизу російського кордону.

Читайте також:

Не в проблемах річ: вчені з'ясували причину зимової депресії у людей

Ви навіть не знаєте, як сильно ризикуєте: названо найнебезпечніше місце в холодильнику, де багато хто з нас зберігає молоко

Тепер ви точно не мучитиметеся: як дуже швидко відмити батареї перед святами

По 8 тис. грн надбавки: у ПФУ пояснили, хто із пенсіонерів отримає додаткові виплати