Вночі 26 грудня в районі Феодосії в окупованому Криму було гучно. І як би окупаційна влада не намагалась все приховати, але стало відомо, що це українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ". І от з’явилось фотопідтвердження цього.

Так, вдень 26 грудня 2023 року у мережі з'явилася фотографія наслідків атаки ЗСУ на великий десантний корабель "Новочеркаськ", що стояв у порту поряд із Феодосією. Росіяни в свою чергу написали, що на кораблі "Новочеркаськ" знаходилися кілька тон артилерійських боєприпасів, 280 ракет для РСЗВ "Град" та 62 члени екіпажу.

Фото знищеного ВДК Новочеркаськ опублікували в Telegram-каналі "Збройні сили України. Війна із окупантами".

На фотографії можна побачити, що на місці, де, ймовірно, був пришвартований корабель, залишилися лише обгорілі металеві конструкції.

Нагадаємо, напередодні секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що 20% флоту Росії "вже немає".

"Звичайно, ми би хотіли мати набагато кращу ситуацію щодо звільнення наших територій. Але паралельно з цим процесом, відбувалися дуже великі та важливі події на Чорному морі. Щодо цієї ситуації, то 20% флоту Російської Федерації вже немає. Причому це не якійсь там шаланди на 5-30 людей. Це величезні військові кораблі, які ми відправили туди, куди відправили 13 квітня 22-го року славнозвісний флагман Чорноморського флоту "Москва". І те, що відбулося сьогодні (26 грудня – ред.) вночі – яскраве підтвердження, що наші військові мають розуміння питання Криму. І для нас він є вкрай важливим, як і решта наших території", - заявив він.

До слова, через кілька годин після того, як українські військові вдарили по порту і по десантному кораблю "Новочеркаськ", який там перебував, із бухти Феодосії пішли два російські кораблі. Через велику відстань ідентифікувати кораблі немає можливості. Утім, судячи з розмірів, йдеться про один військовий корабель і один військовий катер ЧФ Росії.

Читайте також:

"Розставили по своїх місцях": Лукашенко розповів, як Путін нашпигував Білорусь ядерною зброєю

Залужний зробив важливу заяву щодо відстрочок під час мобілізації

Усіх розпустять додому: коли у ЗСУ проведуть велику ротацію - прогноз експерта