Це какао є популярним напоєм, що подобається як дорослим, так і дітям. Але крім смаку, виявляється, цей напій також має неймовірно корисні властивості. Особливо рекомендується його пити людям віком понад п'ятдесят років.

Про це пише "ТСН".

Яка користь може принести какао для здоров'я людини

Завдяки високому вмісту антиоксидантів у какао-порошку, цей напій має безліч корисних властивостей. Регулярне вживання какао сприяє затримці процесу старіння клітин в організмі, що допомагає зберегти молодість як внутрішньо, так і зовні. Також какао знижує ризик розвитку ракових захворювань та зміцнює серцево-судинну систему.

Какао містить велику кількість магнію, цинку, фосфору та калію, що впливає на гарний настрій та загальне самопочуття. Особливо корисне вживання какао в холодну пору року, оскільки напій зміцнює організм, допомагаючи боротися з вірусними та запальними захворюваннями.

Какао для людей старше 50 років

Зміцнює серце та судини, знижує рівень "поганого" холестерину, нормалізує рівень цукру та зменшує запалення. Також запобігає ризикам ішемічної хвороби та інсульту.

Запобігає захворюванню на рак шляхом вмісту антиоксидантів, які знищують вільні радикали, знижуючи ризик онкологічних захворювань.
Покращує роботу мозку завдяки поліфенолам, які покращують еластичність судин, покращуючи когнітивні функції та пам'ять.

Запобігає старінню шкіри, захищаючи її від ультрафіолету та уповільнюючи процес старіння.

Бореться з депресією і покращує настрій завдяки змісту триптофану, який відповідає за почуття радості та щастя.

Кому варто утриматися від вживання какао

Попри безліч корисних властивостей, вживання какао не рекомендується деяким людям. Напій не слід пити тим, хто має нестерпність кофеїну, а також хворим на виразку шлунка або дванадцятипалої кишки, оскільки це може призвести до загострення хвороби.

Також вживання какао не рекомендується людям із проблемами зі здоров'ям печінки та жовчного міхура, а також при аритмії та високому артеріальному тиску.

Читайте також:

Від яких продуктів потрібно відмовитись після 50 років, щоб продовжити життя: список

Доведеться викликати "швидку": названі дев'ять продуктів, які в жодному разі не можна розігрівати

Не доводьте до біди: названі продукти, від яких ваша дитина товстітиме на очах