Коли Сонце наближається до піку своєї активності, воно випускає потік плазми, що прямує до Землі, збільшуючи ймовірність магнітних бур.

У день Різдва Сонце викинуло потужну магнітну нитку, і очікується, що більшість пов'язаного з нею коронального викиду маси пройде на північ від Землі.

Про це повідомляє «zn»

Згідно з прогнозами НАСА та сайту відстеження космічної погоди Spaceweather, 27 грудня очікується ковзний вплив на Землю. Це вплив призведе до магнітної бурі, класифікованої як G1.

Магнітні бурі виникають через обурення геомагнітного поля Землі, викликаних потоками заряджених частинок, що викидаються Сонцем. Хоча очікується, що більшість CME пройде повз, потенційний вплив може призвести до перебоїв у спілкуванні і може вплинути на благополуччя людей, чутливих до змін погоди.

Симптоми магнітних бур у людей можуть включати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому та безсоння.

Оскільки Сонце продовжує виявляти підвищену активність, моніторинг та поінформованість про космічну погоду стають вирішальними для пом'якшення потенційних збоїв на Землі.

Читайте також:

Справжня страва з багатих панських будинків: рецепт салату з язиком, картоплею та солоними огірками

Не здумайте викидати: що робити із залишками різдвяної куті

Розсада ніколи не буде млявою: секрет досвідчених дачників, про який не всі знають

Toyota Camry тепер відпочиватиме: нова Skoda Superb тепер здивує всіх своєю потужністю та швидкістю