На Землі очікується потужна магнітна буря через численні спалахи, зафіксовані напередодні на Сонці, повідомляє «apostrophe», посилаючись на «The Watchers».

24 грудня спостерігалися численні спалахи класу М, що викликало побоювання щодо потенційних геомагнітних збурень з неминучою магнітною бурею, що очікується наприкінці дня 27 грудня.

Магнітні бурі виникають у результаті коливань магнітного поля Землі, викликаних спалахами плазми на Сонці. Ці явища можуть негативно вплинути на системи зв'язку та вплинути на здоров'я людей, які чутливі до змін погоди.

Сонячна активність протягом останніх 24 годин посилилася до помірного рівня, при цьому потік електронів залишається на нормальному або помірному рівні. За прогнозами такі умови збережуться до 27 грудня.

Під час магнітної бурі люди можуть відчувати різні симптоми, включаючи головний біль, запаморочення, нудоту, підвищення артеріального тиску, слабкість, безсоння, біль у м'язах та суглобах, втрату апетиту, дратівливість та загострення хронічних захворювань.

Щоб пом'якшити потенційну дію магнітних бур на здоров'я, людям рекомендується:

Збільште споживання рідини, включаючи трав'яні та зелені чаї, щоб запобігти зневодненню.

Скоротіть споживання смаженої, гострої та жирної їжі, віддавши перевагу сезонним овочам та зелені.

Займайтеся фізичною активністю, наприклад ходьбою, для покращення фізичного стану та настрою.

Уникайте кави, алкоголю, цигарок і кальяну, оскільки ці звички можуть негативно позначитися на самопочутті в погану погоду.

Регулярно провітрюйте житлові приміщення та проводьте більше часу на свіжому повітрі, щоб підтримувати здоровий мікроклімат у приміщенні.

Керуйте стресом та нервовою напругою за допомогою таких практик, як медитація або глибоке дихання.

Подумайте про те, щоб прийняти контрастний душ перед сном, щоб розслабити м'язи та покращити якість сну.

Дотримання цих рекомендацій може сприяти підтримці гарного самопочуття у періоди підвищеної сонячної активності та потенційних магнітних бур.

Читайте також:

Це дуже просто: як вивести плями зі скатертини після серйозного застілля

Не сидіть допізна: опівночі загрожує небезпечне захворювання - вчені

Три тисячі кілометрів: міністр оборони Умеров розповів, до чого готуватись українцям