Загалом наступного року податкова служба України запланувала 3242 планові перевірки платників податків. Державна податкова служба України вже намітила графік на 2024 рік, доступний на сайті ДПСУ.

Про це пише «obozrevatel»

Розклад розбито на чотири розділи:

Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб: у цьому розділі подано перелік 2172 суб'єктів, що підлягають перевіркам.

Документальні планові перевірки фінансових організацій, постійних представництв та представництв нерезидентів: у цьому розділі наведено перелік об'єктів перевірки.

Планові документальні перевірки фізичних осіб: охоплюють 914 фізичних осіб, яких ДПС планує відвідати наступного року.

Планові документальні перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності розрахунку, повноти та своєчасності сплати, військової повинності та єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування: у цьому розділі подано перелік із 156 перевірок.

ДПСУ розкрила назви конкретних компаній, які підлягають податковій перевірці, з ними можна ознайомитись у відповідних розділах, перейшовши за наданими посиланнями.

Примітно, що підхід податкової служби до штрафів, особливо через помилки у звітності, зіткнувся з юридичними проблемами.

Хоча Верховний суд визнав деякі штрафи незаконними, податківці продовжили свою позицію, вказуючи на проблеми в цій галузі.

Читайте також:

Тепер ви знаєте, у чому причина: розкрито секрети всіх довгожителів на Землі

От і дочекалися: українцям розповіли, що буде з електронними повістками у "Дії"

Готуйтеся відстебнути пристойну суму на новорічний стіл: у супермаркетах злетіли ціни на низку популярних продуктів