Кажуть, що все таємне рано чи пізно стає явним. Так, з моменту смерті ватажка найманців "Вагнера" Євгенія Пригожина минуло всього 4 місяці, а вже видання The Wall Street Journal, спираючись на дані західних спецслужб, написало, що вбивство Пригожина в серпні було схвалено давнім союзником і довіреною особою Володимира Путіна Миколою Патрушевим, а сам Путін . У Кремлі відреагували вже на таку гучну заяву.

Так, речник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив і не спростував версію про те, що вбити засновника групи бойовиків "Вагнер" Євгена Пригожина наказав секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. Чиновник лише натякнув, що видання захоплюється "фантастикою".

"Ми бачили цей матеріал, але не хотіли б це коментувати. Навряд чи можна коментувати такі матеріали. На жаль, WSJ любить займатися виробництвом pulp fiction", - заявив він.

Зазначимо, що Пєскову вірити – не поважати себе. Адже ще недавно у Кремлі заявляли, що не причетні до загибелі Євгена Пригожина та інших членів "Групи Вагнера", які розбилися у Тверській області у серпні 2023 року. Тоді прес-секретар Володимира Путіна називав подібні повідомлення "абсолютною брехнею" та "спекуляціями".

"Навколо цієї катастрофи та навколо трагічної загибелі пасажирів літака, зокрема Євгена Пригожина, дуже багато спекуляцій. Звісно, ​​на Заході всі ці спекуляції подаються з відомого кута. Усе це брехня абсолютна. Тут, звичайно, потрібно, висвітлюючи цю проблематику, ґрунтуватися виключно на фактах”, - заявляв тоді прес-секретар президента РФ.

Читайте також:

Тепер Путін точно закашлюється: ЗСУ зуміли збити за один день відразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34

У НАТО вже розповіли про останні судоми Путіна: тепер він Україну втратив назавжди

Штаб Путіна на його ж "виборах" очолив актор, що спився, від якого зреклася навіть його дочка

Колишній полковник російської розвідки готовий здати Путіна: розповість і про вторгнення в Україну, і про дітей, і про розстріли