Секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент Росії Володимир Путін більше не зможе досягати своїх військових цілей в Україні.

Про це повідомляє «zn»

Початковою метою повномасштабного російського вторгнення було перешкодити Києву вступити до НАТО та ЄС. Однак, як повідомляє Suddeutsche Zeitung, після майже двох років повномасштабної війни Україна стала ближчою до цих альянсів, ніж будь-коли раніше.

Столтенберг заявив, що «президент Путін назавжди втратив Україну», наголосивши, що Росія заплатила надзвичайно високу ціну за свою агресію. Попри це він застеріг від очікувань швидкого закінчення війни, зазначивши, що немає жодних ознак того, що Путін змінить свої плани.

У світлі цього Столтенберг наголосив на важливості продовження підтримки України з боку НАТО та країн-членів.

Він високо оцінив стійкість українського народу, наголосивши на його здатності захистити себе, особливо за підтримки зброї з Німеччини та різних країн НАТО. Столтенберг закликав членів Альянсу збільшити виробництво зброї, наголосивши на постійній потребі у підтримці, оскільки війна триває.

"Українці показали, що вони здатні захистити себе, дати відсіч, особливо коли вони отримують зброю від Німеччини та багатьох інших країн НАТО", - сказав він, закликавши членів Альянсу також збільшувати виробництво озброєння.

Читайте також:

Емаль піде тріщинами: у яких випадках після їжі небезпечно чистити зуби

Терміново перевіряйте свою колекцію: в Україні продали фантик від дешевої жуйки за шалені гроші. Фото

Штаб Путіна на його ж "виборах" очолив актор, що спився, від якого зреклася навіть його дочка