У січні 2024 року в Україні прогнозується аномально тепла погода для цієї пори року.

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, температура повітря буде на 1,5-2 градуси вищою за середню. Середні показники термометра варіюються від 0 до 4 градусів морозу. У деяких областях, таких як Закарпаття, Крим, Одеська та Херсонська, очікується тепло від 0 до 2 градусів.

Щодо опадів, прогнозується, що вони будуть у межах норми: 32-43 мм, з деяким збільшенням у горах Криму до 77 мм. Проте східні області, Закарпаття, Львів, Івано-Франківськ та Чернівці можуть очікувати на деяке збільшення кількості опадів – 35-78 мм, з піковими значеннями у Карпатах від 80 до 100 мм.

Прогноз також попереджає про мінливі умови, такі як сильні вітри, хуртовини, снігопади та можливі ожеледиці та тумани в період відлиг.

Порівнюючи середні місячні температури у січні, зазвичай вони становлять від 0 до 6 градусів морозу, а в Криму – від 1 до 4 градусів тепла. Абсолютні мінімуми температури повітря варіюють від 23 до 27 градусів морозу, але в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей та в Карпатах вони можуть досягати 38-39 градусів морозу, а в Черкаській та Луганській областях – місцями 40-41,9 градусів. морозу. Абсолютні максимуми температури повітря становлять 10-18 градусів тепла, з окремими піками у Криму до 21 градуса тепла, а у Чернігівській, Сумській областях та у Карпатах місцями 8-9 градусів тепла.

Що стосується Нового року та Різдва, прогноз віщує теплу погоду аж до кінця грудня, з невеликим снігопадом лише в окремих районах.

На Новий рік очікуються переважно "плюсові" температури, а в більшості областей країни 31 грудня та 1 січня пройдуть невеликі дощі, а місцями – мокрий сніг. Синоптики також відзначають наближення потужного циклону 22 грудня, який принесе із собою мокрий сніг та дощ.