У повідомленні «РБК-Україна» з посиланням на Twitter Міноборони Великобританії сказано, що українська ППО успішно збила балістичні ракети «Кинжал», запущені ВПС Росії.

Ракета «Кинжал» — одна з «суперзброй», оголошених президентом Росії Володимиром Путіним у 2018 році, яка відіграє значну роль у військовій доктрині Росії.

Згідно з повідомленням, 14 грудня російські ВПС застосували ракету «Кинжал» вперше з серпня 2023 року, випустивши як мінімум одну ракету по центральній Україні, ймовірно, по військовому аеродрому.

Британська розвідка передбачає, що Росія залишає за собою право використовувати ракети «Кинжал» для цілей, які вона вважає цінними та добре захищеними.

Міністерство оборони Великобританії зазначає, що попередні запуски ракети «Кинжал» могли не потрапити за наміченими цілями, і, як повідомляється, Україні вдалося перехопити атаки цих ракет, незважаючи на їхню репутацію непереможних країн.

«Багато із запусків, ймовірно, не досягли намічених цілей, у той час як Україні також вдалося перехопити атаки цієї нібито «непереможною». системи», - зазначають у Міноборони Британії.

У заяві спікера ВПС ЗСУ Юрія Ігната наголошується, що після того, як Україна отримала зразки західних систем ППО, країна змогла успішно вражати гіперзвукові та балістичні ракети. Ігнат стверджує, що Україна вже збила 15 ракет "Кинжал", а система ППО "Патріот" довела свою ефективність проти них.

"Зараз ми вже маємо 15 збитих "Кинджалів". Плюс ще десятки збитих балістичних ракет, які летіли до Києва. Patriot себе показав", - сказав полковник.

Читайте також:

Через скільки часу можна сісти за кермо, якщо ви перекинули чарочку або келих чогось спритного

Ви можете залучити великі неприємності: 7 бажань, які в жодному разі не можна загадувати у новорічну ніч

Гречка, макарони та рис: що зараз відбувається з цінами на ці продукти і чи варто хвилюватися