У ніч на 17 грудня в Липецькій області Росії зафіксовано вибухи, при цьому окупанти заявляють про "успішних". операціях ППО проти десятків українських БПЛА

Про це пише «obozrevatel»

Проте пізніше з'ясувалося, що вибухи сталися на території військової авіабази, що підтвердили джерела у Головному розвідувальному управлінні Міноборони України.

Міністерство оборони Росії помилково заявило, що системи ППО «знищили та перехопили» 33 українські БПЛА над Липецькою, Ростовською та Волгоградською областями. Мешканці цих районів повідомили про потужні вибухи, а подальші фото та відео виявили спалахи.

Обман російських військових був розкритий після того, як були розповсюджені фотографії пошкодженого російського винищувача Су-34 на аеродромі в Ростовській області.

Згодом з'ясувалося, що вибухи сталися на авіабазі в Липецькій області, причому окупанти стверджували, що причиною інциденту став передбачуваний вибух БПЛА, стверджуючи, що жодних руйнувань і жертв немає.

На аеродромі Липецька розташований 4-й Центр бойового застосування та переучування льотного складу, де окупанти навчають льотний та інженерний склад, відпрацьовують способи бойового застосування авіаційних систем.

Супутникові знімки на початку російського вторгнення в Україну показали значне збільшення кількості літаків Липецької авіабази. У ЗСУ повідомили, що російська окупаційна армія використала цю базу для завдання ударів по українських містах у східному напрямку.

Незважаючи на заяви Росії про успішне відображення атаки БПЛА, з'явилися фотографії, що підтверджують наявність фрагментів ударного безпілотника поряд із пошкодженим винищувачем Су-34.

Читайте також:

Аромат змусить облизуватися навіть сусідів: рецепт піци-рулета з індичкою, шинкою та сиром

Шойгу вже боїться говорити про це Путіну: названі масштабні втрати РФ лише за один тиждень

Не гірчатиме і не помутніє: для чого багато господинь кидають дрібку солі в пляшку з олією