У Святошинському районі столиці України стався інцидент, який спричинив хвилювання у суспільстві.

14 грудня, під час повітряної тривоги близько 15:30, брат та сестра, які народилися у 2011 та 2012 роках відповідно, прямували до притулку, розташованого в одній із шкіл Святошинського району, де вони навчаються.

Однак, незважаючи на серйозність ситуації, охоронець не дозволив дітям увійти до бомбосховища.

Причина виявилася вельми незвичайною: охоронець не пустив їх через те, що у дітей був із собою їхній домашній улюбленець, собака породи "мальтипу". Внаслідок цієї події діти залишилися в небезпеці у разі можливого обстрілу.

Про те, що сталося, було повідомлено в Національній поліції, і зараз розпочато кримінальне розслідування за статтею "Залишення в небезпеці".

Дії охоронця, які перешкоджають дітям отримати укриття в умовах тривоги, розглядаються як серйозне порушення безпеки та законів країни.

Країна активно дбає про надання доступних притулків для громадян у разі можливих надзвичайних ситуацій. У цьому контексті в Україні почав функціонувати офіційний портал "Залізне укриття", що надає інформацію про всі об'єкти цивільного захисту в країні. Користувачі можуть ознайомитися з даними посилання www.ironshelter.gov.ua.

Загальна кількість укриттів цивільного захисту України налічує 61 803.

Цього року було проведено ремонт 3891 об'єктів на загальну суму 5,2 мільярда гривень. Роботи з відновлення продовжаться, і до кінця поточного року планується завершити ремонт ще 2956 укриттів за 1,4 мільярда гривень. Важливо відзначити, що інформація про укриття буде доступна не тільки на офіційному порталі, а й у мобільному додатку "Дія", забезпечуючи легкий доступ до необхідної інформації в будь-якій ситуації.

Читайте також: