Якщо вірити синоптикам, то погода найближчими вихідними в Україні загалом буде відповідати календарній нормі. Щоправда, назвати її стабільною та однорідною не можна. Ще б пак, комусь варто готуватися до мокрого снігу та сильних дощів, а хтось насолоджуватиметься плюсовою температурою вдень та помірними морозами вночі.

Так, у суботу, 16 грудня 2023 року, майже у всіх областях термометри вдень покажуть 0°С. Про це свідчить прогноз погоди від Укргідрометцентру.

Невеликий сніг варто очікувати на мешканців Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей. При цьому вже в неділю, 17 грудня, мокрий сніг та дощ поширяться на центральну частину України.

Що ж стосується температури в суботу, то вночі найхолодніше буде на півночі - до -9 °С, у центрі і на заході - до -5...-7°С, на сході - -3...-4°С. Нічна температура у південних регіонах становитиме близько 0 °С.

Вітер північно-західний і західний, вночі 5-10 м/с, вдень до 7-12 м/с. На півночі вдень дме південно-західний та західний вітер, 7-12 м/с.

У Києві та області вночі хмарно з проясненнями, без опадів, -4...-6 градусів морозу, вітер південно-західний 7-12 м/с. Вдень хмарно із проясненнями, невеликий сніг, від -1 до +1, вітер західний 7-12 м/сек.

До речі, метеочутливим людям радять провести день у "полегшеному" В режимі - з ранку очікується невелика магнітна буря (G1).

А ось у неділю практично всі регіони країни, крім південних та східних, накриє мокрим снігом із дощем (до 9 мм опадів у Сумській, Чернігівській, Житомирській та Вінницькій областях). У Рівненській області пройде сильний дощ. Виходячи з такого синоптичного прогнозу, краще заздалегідь спланувати вихідний так, щоб не надто приємна погода не зіпсувала його.

У більшості областей термометри покажуть +2…+4°С (вночі - близько 0°С). На півночі, у Донецькій, Запорізькій, Харківській та Черкаській областях очікується близько 0°С (вночі - -4...-6°С). Найхолодніше буде на Луганщині: вдень стовпчики термометрів опустяться до -3°С, вночі - до -7°С.