Президент Росії Путін використав формат «прямої лінії», щоб заглибитися в дискусії щодо цілей в Україні, оперативно-тактичної ситуації на фронті, а також проблем російських військовослужбовців та добровольців.

Про це пише «УНІАН»

Це розширене публічне звернення знаменує собою відхід від попередніх заяв Путіна про війну, сигналізуючи про впевненість у зверненні до російської громадськості. Можливо, він це робить під впливом успішних оборонних операцій у західній частині Запорізької області та передбачуваних коливань у підтримці України Заходом.

"Багато заяв Путіна від 14 грудня схожі на шаблонні заяви про російську війну в Україні, які він зробив, наприклад, під час виступу на засіданні колегії Міністерства оборони Росії майже рік тому", – зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Інституту вивчення війни (ISW), недавні заяви Путіна перегукуються із шаблонною риторикою попередніх виступів про російську війну в Україні. Однак він не надав чітких критеріїв того, що буде «демілітаризацією» Збройних сил України, вказуючи на те, що ймовірна мета Росії — роззброїти Україну, зробивши її беззахисною та сприйнятливою до російського впливу.

Під час «прямої лінії» Путін також заявив, що присутність російських військ в Україні набагато більша, ніж офіційні визнання, і потенційно спрямована на придушення побоювань щодо нової хвилі мобілізації всередині Росії та деморалізації як Заходу, так і України.

Хваляючись під час заходу, Путін заявив, що за рік він закликав на війну 486 тисяч росіян, а 617 тисяч зараз перебувають на фронті. Аналітики, однак, зазначають, що це визнання може ненавмисно розкрити масштаби російських втрат, оскільки цифри передбачають значне скорочення чисельності військ на фронті з часом.

Читайте також:

Не викидайте шкірку від лимона, а збирайте її на весну: як зробити просте добриво для саду та городу

Проста порада, яка стане вам у пригоді на кухні: що покласти в каструлю, щоб буряк зварився вдвічі швидше

Вам захочеться насолоджуватися ним щодня: рецепт найніжнішого сала мокрого посолу