Уряд України розглядає можливість надання допомоги та виплат окремим категоріям вимушених переселенців (ВПО).

Про це повідомляє «glavred»

Незважаючи на постанову Кабінету Міністрів (№709 від 11 липня 2023 року), якою передбачено припинення виплат деяким категоріям переселенців з 1 лютого 2024 року, конкретні громадяни продовжать отримувати допомогу.

Уряд прагне підтримати найуразливіші категорії вимушених переселенців, яким було виділено державну допомогу на проживання до 1 серпня 2023 року.

Сюди входять пенсіонери з низькими пенсіями, особи, які втратили працездатність, люди з обмеженими можливостями, особи, які здійснюють догляд за дітьми з обмеженими можливостями, діти-сироти, а також діти, батьки яких не мають опіки.

Крім того, продовжуються дискусії щодо розширення виплат допомоги особливо вразливим категоріям ВПО після подання нових заявок. Згідно з ухвалою Кабміну №332, виплати можуть бути перепризначені на шість місяців навіть без спеціального звернення для тих, хто звернувся за допомогою після 1 серпня 2023 року.

Виплати деяким переселенцям продовжаться автоматично протягом шести місяців із 1 лютого 2024 року. за умови, що середньомісячний сукупний дохід у сім'ї вимушених переселенців не перевищує 4 прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність.

Уряд вніс зміни до правил реєстрації вимушених переселенців та виплати державної допомоги, що дозволяють особам, які прожили за кордоном певний період, подати заявку на виплати протягом 15 робочих днів після повернення до країни.

Читайте також:

Не заведеться в самий невідповідний момент: як зрозуміти, що акумулятор у вашій машині скоро буде "гаплик"

Тепер не треба мучитися: як за дві секунди зняти шкірку з відвареної картоплі

Кому з українців тепер не відключатимуть електрику: вже назвали категорії