В Україні в 2024 році очікується помірне зростання цін на квартири в новобудовах, вважає співзасновник та керуючий партнер INSPI Development Володимир Семенцов.

Про це пише «today»

Хоча деякі забудовники заявили про плани підвищення цін, Семенцов вважає, що підвищення складе близько 3-5%, що значно нижче за прогнозований рівень інфляції.

"Вже зараз деякі компанії озвучують власні комерційні плани щодо підвищення цін в їх об'єктах на 10-15%. Дещо абсурдно, коли в об'єктах з нульовим чи кволим попитом при стабільній собівартості стрімко зростають ціни", - повідомив Володимир Семенцов.

На ринку нерухомості очікується стагнація, і Семенцов виділив такі чинники, як темпи будівництва, якість житлових комплексів, курси валют, війна та попит, що впливають на цінову політику забудовників.

Однак він зазначив, що деякі компанії планують масштабніше підвищення цін, яке може не відповідати ринковим умовам та попиту.

Очікується, що попит на квартири в новобудовах складе близько 25-30% від рівня лютого 2022 року при повільному перебігу будівництва та стримувальних факторах, таких як низькі доходи громадян та ризики, пов'язані з війною.

Читайте також:

Українцям, які перебувають за кордоном, розповіли, як правильно передати свідчення за газ

Потягне не кожна сім'я: українцям розповіли, скільки коштуватиме накрити новорічний стіл

Він один, але який великий і соковитий: рецепт лінивого голубця, запеченого в духовці