У 2024 році планується підвищити заробітну плату (тарифні ставки) працівникам бюджетної сфери за законодавчим підвищенням мінімального розміру оплати праці.

Про це повідомляє «tribun»

У проекті постанови Кабінету Міністрів викладаються запропоновані зміни, а ключові моменти полягають у наступному:

Коригування заробітної плати працівників установ, установ та організацій окремих галузей бюджетного сектору розпочнеться з 1 січня 2024 року.

Заробітна плата (тарифні ставки) розраховуватиметься виходячи із розміру заробітної плати (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиного тарифного плану (ЄТС), який становить 3 195 гривень.

Такий розрахунок діятиме до 1 квітня 2024 року, після чого буде переглянуто до 3600 гривень.

Для збереження міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень при оплаті праці некваліфікованих та кваліфікованих працівників керівникам бюджетних установ пропонується забезпечити диференціацію заробітної плати.

Це передбачає встановлення додаткових виплат, надбавок та премій залежно від таких факторів, як складність, відповідальність та умови виконуваної роботи, а також кваліфікації та результатів праці працівника.

Посадові оклади станом на 1 грудня 2021 року наразі розраховані, виходячи з посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду, що становить 2893 гривні.

Запропонована коригування спрямована на усунення грошового розриву та збереження пропорційного співвідношення між заробітною платою працівника 1-го тарифного розряду та мінімальним розміром оплати праці.

Коефіцієнт поточної ліквідності встановлено лише на рівні 43,2%.

Ці зміни спрямовані на забезпечення справедливого та послідовного підходу до оплати праці у бюджетному секторі, що відповідає підвищенню мінімальної заробітної плати.

У пропозиції наголошується на необхідності усунення грошового розриву та підтримки пропорційних відносин між різними тарифними категоріями.

"З метою недопущення збільшення грошового розриву… розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, на основі якого обчислюються посадові оклади за всіма тарифними розрядами ЄТС, потребує пропорційного перегляду відсотка", – йдеться у документі.

Читайте також:

Займає мало часу, але дарує багато насолоди: рецепт домашньої піци на листковому тесті з сосисками та сиром

Велика помилка, яку повторюють усі автомобілісти: чому не можна гальмувати одразу перед ямами

І навіщо їх створила природа? Вчені назвали відразу 5 органів, без яких може жити людина