Міністерство соціальної політики представило проект постанови, який передбачає поширення допомоги на окремі категорії вимушених переселенців (ВПО), виплати яких закінчуються 1 лютого 2024 року.

Про це повідомляє «delo»

Пропонований проект спрямований на продовження виплат ВПО пенсійного віку та тих, хто стикається з труднощами при працевлаштуванні через об'єктивні обставини.

Ключова концепція передбачає поєднання виплати допомоги з наданням найважливіших соціальних послуг, зокрема послуг з догляду за дітьми, як-от «муніципальна няня».

Такий комплексний підхід покликаний мотивувати працездатних членів сім'ї до активного пошуку роботи, використання грантових програм підтримки бізнесу, проходження перепідготовки тощо.

Крім того, проект пропонує суттєво переглянути критерії призначення допомоги незаможним, щоб сприяти більш активному використанню підтримки сім'ями, які перебувають у групі ризику. При цьому береться до уваги визнання того, що не всі ВПО успішно інтегрувалися в спільноти, що приймають.

Сім'ї з дітьми та особи з обмеженими можливостями, які проживають у регіонах з активними або потенційними бойовими діями, стикаються з обмеженими можливостями доступу до дитячих садків. Зважаючи на переважну онлайн-роботу шкіл у цих районах, можливості працевлаштування працездатних членів сім'ї також обмежені.

По суті, запропонований механізм виплат призначений для роботи у поєднанні з іншими заходами підтримки, сприяючи відновленню переміщених сімей та успішної інтеграції до нових спільнот.

Читайте також:

І не обов'язково його віддавати собаці: як врятувати м'ясо, якщо воно лежало в пакеті та з'явився легкий запашок.

Церковне свято 13 грудня: що заборонено робити, щоб нечиста сила не потягла себе

Коли дуже хочеться з'їсти щось дуже смачне: рецепт швидкого домашнього хот-догу з рожевою цибулею та салатом