Авіакомпанія "Скандинавські авіалінії" (SAS) прийняла рішення виключити напої Nesquik, які виготовляє компанія Nestlé, зі свого бортового меню.

Причина цього кроку полягає в тому, що Nestlé було включено до списку компаній, які підтримують військові дії в Україні. Цю інформацію авіакомпанія підтвердила у листі.

"Ми підтверджуємо, що Nesquik було виключено з нашого асортименту на борту внаслідок включення Nestlé до списку компаній, що підтримують війну в Україні", - зазначили у SAS.

Крім того, раніше SAS вже вирішила виключити продукцію Pepsi зі свого бортового меню. У компанії також повідомили, що перебувають у процесі ведення діалогу з деякими постачальниками, щоб прояснити їхні подальші плани у світлі поточної ситуації.

Національне агентство із запобігання корупції включає у свій список компанії, що надають товари та послуги критичного значення для державного та приватного сектору Росії, а також вносять кошти до російського бюджету. З 1 вересня 2023 року PepsiCo теж опинилася у цьому списку через продовження своєї діяльності на російському ринку.

На початку листопада до цього списку була включена і корпорація Nestlé, відома своїми брендами KitKat, Nescafé, Nesquik та Nestea. Nestlé є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, і її потрапляння до цього списку стало частиною заходів щодо обмеження впливу певних компаній у зв'язку з подіями в Україні.

Читайте також: