Відкриваючи новий "залізничний" сезон, який традиційно починається з передноворічного грудня, пресслужба компанії презентувала нові маршрути, додаткові потяги та сервіси для військових і цивільних пасажирів. Так, згідно нового графіку руху поїздів, який уже запроваджений з 10 грудня та діятиме в 2024 році, призначено 14 нових рейсів: 11 внутрішніх та 3 міжнародних. Крім того, передбачено поліпшення організації та обслуговування двох десятків рейсів по Україні та за кордон, нові сполучення для регіонів та нові сервіси. Не обійшлось, правда, без здорожчання цін на квитки.

Так, компанія "Укрзалізниця" озвучила, що ось уже декілька років зазнавала збитків від пасажирських перевезень на суму понад 12 млрд грн. Це відбулось по причині того, що у попередні роки для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси.

Саме тому АТ "Укрзалізниця" прийняло рішення про зменшення запроваджених раніше знижок на квитки на низці міжнародних рейсів заради скорочення загальних збитків від пасажирських перевезень.

"Зміна тарифів дозволить Укрзалізниці втримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду у сполученнях всередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка активно триває навіть під час широкомасштабного вторгнення", - сказано в офіційному повідомленні.

Так, за спільним рішенням із залізницями сусідніх країн на 72% зросла з 10 грудня 2023 року вартість квитків на поїзд Київ - Варшава - Київ, попит на який залишається ажіотажним.

Залежно від класу місця вартість проїзду зросла до Хелма та зворотно: на поїзди з Дніпра — 4-11%, з Харкова — 17-48%, з Києва — 15-47%.

На проїзд в Інтерсіті+ Київ — Перемишль — Київ ціна збільшилась на 26%, а в нічному поїзді Одеса — Перемишль — Одеса — у межах 37-49%.

Без змін залишилась вартість квитків на поїзди до Кишинева та Будапешта.

"Крім того, наразі уникнено підвищення тарифів на приміські перевезення. Цей сегмент залізничних перевезень лишається найдоступнішим для українців та найзбитковішим для "Укрзалізниці". Також компанія продовжить організовувати й надалі безкоштовні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів", - підсумували в "Укрзалізниці".

Читайте також:

Укрзалізниця запустила найзручніший поїзд України: що відомо про "Тарпан" і де він курсуватиме

Вже з наступного року Укрзалізниця запустить 14 нових рейсів: куди можна буде виїхати

Тепер пустять не до кожного вагона: Укрзалізниця змінила правила проїзду. Будьте готові залишитись на вокзалі