У розвинених країнах, таких як Україна, соціальна підтримка населення, особливо на дітей, має важливе значення для забезпечення їхнього благополуччя. 2024 року очікується значне збільшення прожиткового мінімуму, що призведе до змін у системі соціальних виплат від держави.

Докладніше про те, на скільки збільшать виплати на дітей і як зміняться суми з 1 січня, інформує Обозреватель.

В Україні наступного 2024 року прожитковий мінімум буде збільшено, що спричинить зміни у розмірі виплат від держави, включаючи допомогу на дітей.
Згідно із законом № 2811, на даний час виплати для дітей віком до 6 років становлять 2272 грн, а для дітей віком 6-18 років – 2833 грн. Однак у 2024 році їх буде збільшено до 2563 грн і 3196 грн відповідно.

З 1 січня очікується, що розмір грошової допомоги при народженні дитини залишиться на колишньому рівні, оскільки ця сума закріплена законом і не залежить від змін прожиткового мінімуму. Нині вона становить 41 280 грн.

Відповідно до нових змін, з 2024 року сума "Упаковки малюка" буде збільшено з 6816 грн до 7689 грн.

Батькам також надається фінансова підтримка відповідно до різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини та середньомісячним загальним доходом сім'ї за останні шість місяців для кожної дитини.
Також у 2024 році тимчасова грошова допомога передбачена для дітей, батьки яких не виплачують аліменти, та для опікунів, включаючи дітей з інвалідністю.

Читайте також:

Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

Грошей ви більше не побачите: хто залишиться без допомоги на оплату комунальних послуг

Можна отримати 53 тисячі за півроку: українцям із маленькими доходами виплатять допомогу