Стало відомо, що вже найближчим часом в Україні почнуть приходити на банківські картки перші виплати для капітального ремонту житла в рамках програми "Відновлення".

Про це повідомив міністр із питань цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"Працюємо, щоб усі українці отримали кошти на відновлення житла і якнайшвидше повернулися у власне житло. Загалом узгоджено 2 768 заяв на виплати, загальна сума - понад 665 млн. грн. Найближчим часом українці почнуть отримувати кошти на картку”, - написав міністр.

За словами Федорова, максимальна сума компенсації – до 350 тисяч гривень на відновлення квартири та до 500 тисяч гривень – для приватного будинку.

Водночас чиновник зазначив, що отримати всі гроші одразу учасники програми не можуть. Справа в тому, що кошти на ремонт надаватимуть двома траншами:

  • Спочатку на картку зарахується 70% суми.

"На ці кошти зможете виконати основні ремонтні роботи, необхідні для відновлення будинку. Після цього слід подати повідомлення про завершення проміжних ремонтних робіт. Його перевірить комісія місцевої ради та внесе відомості до Реєстру пошкодженого та знищеного майна”, – сказано у роз'ясненні.

  • Після цього прийде другий транш – 30%.

Його можна використовувати для завершення ремонту.

Також важливо знати, що в рамках програми отримати компенсацію можуть лише фізичні особи – громадяни України, тобто про підприємства та інші фізичні особи не йдеться.

Федоров нагадав, що послуга "єВідновлення" була розроблена спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Нагадаємо, у рамках програми «ЄВідновлення» українці, чиє житло було знищено під час бойових дій, можуть отримати нову квартиру чи будинок в обмін на сертифікат із «Дії».

Читайте також:

Церковне свято 9 грудня: чому ввечері краще не виходити з дому

Що буде з пенсіями українців після перерахунку за новими правилами

Вам ніколи не підвищать зарплату: названо фрази, які не можна говорити начальству. А багато хто це робить

Перевірте свою дату народження: які цифри говорять про те, що на вас чекає несподіване багатство