Стало відомо, що Великобританія розширила санкції проти Білорусі.

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Великої Британії, цього разу під обмеження потрапили представники судової системи.

Обмеження мають на увазі заборону на перебування в країні і заморожування активів у разі їх виявлення.

Йдеться про 17 представників білоруської судової системи, серед яких судді Верховного суду Білорусії, прокурори та слідчі, причетні до політично вмотивованих справ проти активістів, незалежних журналістів та правозахисників. >

Так, під санкції потрапили судді ВС Валентина Кулик та Ігор Любовицький, судді міського суду Мінська Світлана Бондаренко, Петро Орлов, Валентина Зенькевич та Сергій Хрипач, судді Гомельського обласного суду Микола Доля, судді Мінського обласного суду Сергій Єпіхов та В'ячеслав Тулейко та Марина Запасник.

Також санкції запроваджено проти старшого прокурора відділу прокуратури Мінська Романа Бізюка.

"Ми не потерпимо, щоб злочинці та репресивні режими топтали фундаментальні права та свободи звичайних людей по всьому світу. Я чітко усвідомлюю, що через 75 років після ухвалення Загальної декларації прав людини Великобританія і наші союзники продовжуватимуть невпинно переслідувати тих, хто відмовляє людям у свободі”, – сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон.

Крім Білорусі, до списку санкцій було додано 29 позицій, пов'язаних з людьми та організаціями з Камбоджі, Лаосу, М'янми, Гаїті, Ірану та Сирії.

Відомо, що ці нові санкції запроваджено до Дня Загальної декларації прав людини. Девід Кемерон заявив, що Великобританія та їхні союзники продовжуватимуть переслідувати тих, хто позбавляє людей свободи.

Нагадаємо, раніше цього тижня Британія оголосила про введення нових санкцій проти осіб та груп, які забезпечують та фінансують російську армію та військову промисловість.

Під нові британські санкції потрапили компанії з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ та Узбекистану.

Читайте також:

До нього навіть ніхто не підійшов: як Лукашенко зганьбився на зустрічі президентів. Перші подробиці скандалу

Лукашенко повною мірою затягує гайки: тепер жителям Білорусі потрібно питати дозволу на виїзд із країни

Нормальних машин не буде: Лукашенко наказав пересадити білорусів на китайські "пукалки". Фото

Путін проти Лукашенка: білоруси зривають військові плани Росії – ЦНС