Представник Головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов наголосив на необхідності посилення підтримки ППО України з огляду на можливість масованих ракетних ударів у зимовий період.

Про це пише «zn»

Він підкреслив загрозу, що зберігається від Росії, яка зберігає здатність виробляти різне озброєння, що є серйозним викликом безпеки України та коаліції, яка підтримує Україну. Зміцнення протиповітряної оборони визначено як головний пріоритет у відповідь на цей виклик.

Юсов зазначив, що РФ досі має значну кількість старих радянських озброєнь, у тому числі бронетехніки. Хоча Росія має можливість відновлювати та виробляти зброю, цей процес стримується обмеженнями за обсягами, що вказує на те, що не всі можна швидко реактивувати, відновити та модернізувати.

Щодо ракетних резервів, Юсов зазначив зниження порівняно з попередніми періодами, але загроза українській цивільній та енергетичній інфраструктурі зберігається, особливо за рахунок потенційного застосування масованих комбінованих ударів з використанням безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та ракет.

"Російська Федерація може відновлювати кількість озброєння і робить це, але не в тих обсягах, в яких хотіла б", - зазначив він, зауваживши, що не все підлягає швидкій розконсервації, відновленню та модернізації.

За оцінками Головного розвідувального управління, Росія може виробляти близько 100 ракет на місяць, що передбачає потенційне накопичення до 900 високоточних ракет великої дальності до зими.

Читайте також:

Ситно, апетитно та багато: рецепт українського пирога з м'ясом, помідорами та сиром

З'явився новорічний розклад поїздів: що потрібно знати

Як треба вкрити троянди, щоб врятувати їх від холоду та від мишей: цей простий засіб вам допоможе