Стало відомо, що "Укрзалізниця" підвищить ціни квитків на деякі міжнародні рейси для того, щоб зменшити збитки від пасажирських перевезень.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Нові тарифи почнуть діяти з 10 грудня 2023 року. До 10 грудня, купуючи квиток на будь-який день, пасажири сплачуватимуть ще стару ціну.

Так, у компанії заявили, що збитки від пасажирських перевезень щороку становлять понад 12 мільярдів гривень, а зміна тарифів дозволить втримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду в сполученнях всередині держави, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка триває навіть під час повномасштабної війни.

"Укрзалізниця" вже з 10 грудня зменшує знижки та змінює ціни на квитки на деякі міжнародні рейси. Найсильніше подорожчання торкнеться пасажирів найпопулярнішого рейсу за кордон Київ – Варшава",- йдеться у повідомленні.

Які рейси торкнуться змін

Отож, як розповіли в компанії, на 72% зросте вартість квитків на поїзд Київ – Варшава – Київ, "попит на який залишається ажіотажним" . Втім, наголошується, на цьому напрямі будуть доступні "і дешевші альтернативні варіанти".

Зокрема йдеться про поїзди в Хелм і назад, "звідки можна зручно пересісти на Варшаву". Так, залежно від класу місця, вартість проїзду зросте на:

  • поїзди з Дніпра – у межах 4-11%;
  • із Харкова – 17-48%;
  • із Києва – 15-47%.

На 3% зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. А крім того:

  • на проїзд до Інтерсіті+ Київ – Перемишль – Київ ціна збільшиться на 26%;
  • у нічному поїзді Одеса – Перемишль – Одеса ціни підвищаться у діапазоні 37-49%.

Зміни торкнуться не всіх поїздів

Водночас там зазначили: вартість квитків на потяги до столиці 2-х сусідніх з Україною держав не підвищуватимуть. Мова про:

  • Будапешті (Угорщина);
  • Кишиневі (Молдова).

"Крім того, не підвищуються тарифи на соціально важливі приміські перевезення. Цей сегмент залізничних перевезень залишається найдоступнішим для українців та збитковим для "Укрзалізниці". Також компанія продовжить організовувати і надалі безкоштовні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів”, – розповіли у компанії.

Читайте також:

Його знала вся країна: не стало відомого українського актора, зірки фільмів "Мажор" та "Повернення Мухтара"

Він запам'ятався багатьом: не стало відомого учасника шоу "Голос країни"

Сповідь, що викликає сльози: дружина невиліковно хворого Брюса Вілліса розповіла про своє горе