Всі знають, що зрадники довго не живуть. Схоже, екс-депутат Верховної Ради України Ілля Ківа чергове тому підтвердження.

Так стало відомо, що в Підмосков'ї виявлено тіло колишнього депутата Верховної Ради України від партії "Опозиційна платформа - За життя" Іллі Ківи.

Як повідомляє телеграм-канал SHOT, тіло Іллі Ківи виявили з раною голови на території готелю "Велич Country Club" у селі Супонєве близько 15:00 у середу, 6 грудня. Його знайшла співробітниця готелю. Ківа лежав на животі обличчям у снігу, і навколо нього була велика калюжа крові. У Ківи була видна колота рана в районі скроні та шишка на голові.

Персонал готелю оперативно викликав швидку допомогу, проте медики, що прибули, не змогли його реанімувати.

Зараз на місці працюють співробітники поліції та спецслужб.

Також про смерть Ківи написав телеграм-канал "ВЧК-ОГПУ".

Якщо вірити телеграм-каналу українського журналіста Андрія Цаплієнка, то вбивство Ківи – це операція СБУ. Повідомляється, що його було вбито зі стрілецької зброї.

На момент написання новини, в силових структурах України підтвердили, що Ілля Ківа ліквідовано в рамках спецоперації СБУ.

Нагадаємо, що 46-річний Ілля Ківа – колишній український політичний, державний та громадський діяч.

30 січня 2022 року Ківа покинув Україну, перебравшись в Аліканте, Іспанія, а звідти - до Москви.

У березні 2023 року його позбавили мандата за наслідками голосування на засіданні Верховної Ради. За його виняток тоді проголосували 335 депутатів ВР.

Генпрокуратура України звинуватила парламентаря у державній зраді та завданні шкоди своїй Батьківщині, оскільки він підтримав вторгнення Росії в Україну та неодноразово критикував владу України. Також Ківа заявляв про причетність глави контррозвідки України до вбивства екс-глави ДНР Олександра Захарченка.

Суд у Львові заочно засудив екс-депутата ради Ківу до 14 років колонії.

Зазначимо, що 2014 Ківа перебував у "Правому секторі" (організацію визнано екстремістською та заборонено в Росії) та брав участь у бойових діях на Донбасі.

Офіційно інформацію про смерть Іллі Ківи поки не підтверджено.

Читайте також:

В Україну йде потужний циклон із Туреччини: які області накриє снігом найближчими днями

У НАТО назвали країни, які виступають проти допомоги Україні. Що відомо

Цього чекали мільйони українців: таролог розповіла про добрі новини під Новий рік