За останніми змінами, внесеними Кабінетом Міністрів України 5 грудня, спостерігається розширення експериментального проекту щодо оформлення внутрішніх та закордонних паспортів для громадян України, особливо тих, хто вперше подає заяву після досягнення 18 років. Ці зміни стосуються не лише внутрішніх процедур, а й зачіпають українців, які перебувають за межами країни.

Згідно з новими правилами, передбаченими змінами, громадянам, які перебувають за кордоном, надається можливість скористатися відеоконференц-зв'язком для оформлення паспорта. Цей захід покликаний полегшити процес отримання документів для тих, хто перебуває в інших країнах та вперше оформлює паспорт після досягнення 18 років.

Більше того, зміни стосуються іноземців, а також осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, коли вони тимчасово перебувають за межами країни. Вони тепер можуть скористатися покращеними процедурами оформлення видів на постійне проживання в Україні під час перебування за кордоном.

Ці зміни є частиною загального тренду спрощення та сучасності процесів оформлення документів для громадян України, особливо тих, хто перебуває за кордоном.

Нагадаємо, що подібні удосконалення почали впроваджуватись ще у червні, коли Кабінет міністрів прискорив процедури оформлення паспортів для українців, які перебувають за кордоном. Такі кроки спрямовані на покращення обслуговування громадян та зменшення бюрократичних бар'єрів під час оформлення необхідних документів.

Читайте також: