Міністр соціальної політики Оксана Жолнович наголосила на перевагах діючої пенсійної системи в Україні, назвавши її вигідним механізмом накопичення для громадян.

За словами Жолновича, українці протягом трудових років віддають до Пенсійного фонду приблизно 18% своєї зарплати, а при виході на пенсію отримують близько 30% свого офіційного доходу у вигляді пенсійних виплат.

Про це пише «finance»

Вона стверджує, що ця система перевершує традиційні методи заощаджень, такі як банки, боргові цінні папери або страхові компанії, які можуть накладати обмеження на заощадження.

«Не банк, не боргові папери, не страхові компанії, а саме Пенсійний фонд. Поясню на цифрах. Ми зараз платимо до Пенсійного фонду у середньому 18% своїх офіційних доходів. А коли виходимо на пенсію, то отримуємо — навіть за сьогоднішніх дисбалансів — приблизно 30% своїх офіційних доходів. Де ще ви можете на таке розраховувати? У жодному банку таких відсотків немає. Більше того, коли ви відкладаєте гроші в страховій компанії, вона обмежує вас за часом: 10-20 років виплат і все. Держава вас не обмежує, скільки ти живеш — стільки й отримуєш пенсію», — заявила Оксана Жолнович.

Визнаючи необхідність розвиненого інвестиційного ринку для підтримки накопичувальної пенсійної системи, Жолнович припускає, що в період післявоєнного відновлення та економічного зростання перехід до такої системи може стати життєздатним варіантом.

Варто зазначити, що українські пенсіонери нині отримують у найкращому разі близько 30% відшкодування свого передпенсійного доходу, що нижче за 40%, рекомендованих Міжнародною організацією праці.

Читайте також:

Це приманка для нечистої сили: чому в жодному разі не можна вішати дзеркало поруч із вхідними дверима

Щоб не було запалення вуха з ранку: чи можна спати у сережках і чи потрібно їх знімати на ніч

Ви притягнете в будинок біди та невдачі: що ні в якому разі не можна дарувати на рік Зеленого дракона