Фахівці «Нафтогазу» поділилися простим та економічним методом підвищення енергоефективності та зниження витрат на опалення. Встановивши екран, що відбиває за радіаторами, домогосподарства можуть заощадити до 20% тепла.

Про це пише «obozrevatel»

Фольгований екран, що відбиває, мінімізує тепловтрати за рахунок посилення тепловіддачі радіаторів. Застосування цього дозволяє підвищити температуру в будинку приблизно на 1-2°С при збереженні комфорту.

"Ще один простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в будинку і підвищити його енергоефективність - наклеїти екран, що відбиває за батареєю. За підрахунками фахівців, це збільшить тепловіддачу ваших радіаторів опалення на 20% і підвищить температуру в будинку орієнтовно на 1-2° С. Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і у зовнішній мур на вулицю", - пояснюють у компанії.

У «Нафтогазі» наголошують, що такі предмети, як штори та меблі, що закривають радіатори, а також пил та бруд на поверхнях радіаторів перешкоджають поширенню тепла.

"Пам'ятайте, що штори, меблі та інші предмети, які перекривають ваші батареї, перешкоджають розповсюдженню тепла в будинку. Це стосується і пилу та бруду, який збирається на поверхні радіаторів. Тому не забувайте дбати про стан ваших батарей і готуйтеся до зими правильно", – додають у Нафтогазі.

Крім того, енергетики закликали українців економити електроенергію у години пік (з 9:00 до 19:00), щоб уникнути перебоїв з електрикою, особливо під час ранкових та вечірніх пікових навантажень.

"Влітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найбільш критичний годинник – з 17:00 до 19:00, а потреба в раціональному економному споживанні є з 9:00 до 19:00”, – звернулися енергетики до українців. Справа в тому, що з похолоданням змінилося навантаження на енергосистему.

Скорочення використання енергоємних пристроїв, таких як комп'ютери, ноутбуки, холодильники, телевізори, пральні машини та електричні чайники може сприяти розумному споживанню електроенергії та її енергозбереженню.

Крім того, підготовка до можливих тривалих простоїв включає підтримку заряджених акумуляторів та зарядних станцій.

Читайте також:

Де в Україні платять найвищі пенсії: дані щодо областей

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець

Зробіть це перед Новим роком: як випрати штори, щоб їх не довелося гладити