На початку 2024 року Прагу (Чехія) з Україною зв'яже новий поїзд, яким керують спільно «Укрзалізниця» (УЗ) та чеський приватний залізничний оператор RegioJet, найбільший приватний оператор у Європі.

Про це пише «obozrevatel»

Потяг, що складається з трьох вагонів на 140 місць, включаючи 80 спальних місць та 60 сидячих місць, покликаний покращити залізничне сполучення між двома країнами.

Маршрут із Праги до Кошице (Словаччина) полегшить щоденний рейс RegioJet (Прага – Кошице – Гуменне). Весь поїзд може складатися з 18 вагонів, що робить його комплексним та універсальним сервісом.

Незважаючи на відсутність у RegioJet ліцензії на польоти на території України, забезпечується безперебійний зв'язок із внутрішнім трафіком "Укрзалізниці" у Чопі. Розклад руху маршрутом Прага-Чоп наступне:

Відправлення з головного залізничного вокзалу Праги о 21:38, прибуття до Чопа наступного дня о 10:35.

Відправлення із Чопа о 17:30, прибуття на головний вокзал Праги о 05:07 наступного дня.

RegioJet має амбітні плани щодо розширення залізничного сполучення між Україною та іншими європейськими країнами, що передбачають поїзди:

У Берлін через прикордонний перехід Перемишль у Польщі.

З Відня до Чопа через Будапешт та прикордонний перехід Захонь до Угорщини.

Однак реалізація цих нових маршрутів може вимагати додаткових інвестицій в інфраструктуру, зокрема прокладання євроколії 1435 мм до Львова.

Одночасно "Укрзалізниця" активно сприяє розширенню міжнародних залізничних перевезень. З 10 грудня між Віднем та Чопом курсуватиме новий прямий потяг № 143/146, що зміцнить залізничне сполучення України із сусідніми країнами.

Розклад цього поїзда буде синхронізований із розкладом поїзда №745 з Києва до Чопа через Львів.

Читайте також:

Вся сім'я буде у захваті: рецепт швидкого класичного римського пирога

Дуже непогана підтримка: хто з українців зможе отримати понад 17 тисяч на опалення

І не доведеться викликати сантехніка: як за допомогою нехитрих засобів прочистити каналізацію у будинку