Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "Відді" на 2,67 млн ​​грн за поширення хибної інформації про склад маслеробної продукції. Підприємство, відоме продукцією "Масло солодковершкове "Селянське" 73% жирності, ДСТУ 4399:2005, нібито при виробництві додавало жири немолочного походження, що порушувало технічні умови, викладені в ДСТУ 4399:2005.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Відповідно до стандарту, при виробництві вершкового масла заборонено використання жирів та вершків, крім отриманих із коров'ячого молока. Закон України «Про молоко та молочну продукцію» також забороняє використання найменувань молочної продукції у назвах продуктів та товарних знаках, якщо у виробництві використовується немолочна сировина.

В АМКУ наголосили, що надання неправдивої інформації про склад продукції може вплинути на рішення споживачів щодо купівлі, оскільки споживачі довіряють достовірності інформації, що відображається на упаковці.

Вводячи споживачів в оману щодо властивостей продукції, ТОВ «Відді» може отримати несправедливу перевагу на ринку перед конкурентами, які виробляють справжнє вершкове масло.

Масло, яке краще не купувати
Масло, яке краще не купувати

«Вказування хибних відомостей про склад продукції може вплинути на намір споживача придбати продукцію того виробника, якого він вважатиме сумлінним, проте шляхом поширення хибних відомостей про споживчі властивості товару Суспільство безпосередньо вводить людей в оману, бо така продукція справді неякісна. А споживач, заздалегідь вважаючи інформацію на упаковці товару правдивою, не розраховує на купівлю товару, який може не відповідати заявленому складу та назві», - наголосили в АМКУ.

АМКУ встановив, що ТОВ "Відді" порушило статтю 15¹ Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції", поширивши свідомо неправдиву інформацію про власну харчову продукцію. Як покарання за це порушення компанія оштрафована на 2667816 гривень.

Читайте також:

Перестануть цвісти і почнуть обсипатися: які рослини в жодному разі не можна садити поряд з трояндами

Їжа може перетворитися на справжню отруту: які продукти не можна гріти у мікрохвильовій печі

У будинку буде помітне тепліше: що потрібно зробити, якщо батареї погано гріють. Проста хитрість