Служба безпеки України (СБУ) успішно запобігла продажу в Росію викрадених авіаційних комплектуючих, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ. Вилучене майно, у тому числі стартер-генератори та авіаційні насоси з запчастинами для багатоцільових винищувачів МіГ-29, оцінюється у понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Слідство виявило причетність дніпропетровського злочинця, який у 2019 році викрав техніку зі складу українського підприємства. Потім зловмисник довірив знайомому вкрадену продукцію військового призначення для "зберігання" та подальшого продажу.

Комплектуючі літаків бізнесмен сховав на території своєї СТО, а для полегшення їхнього продажу розмістив рекламу на спеціалізованому сайті. Оголошення привернула увагу представників оборонно-промислового комплексу РФ, які шукають запасні частини для бойових літаків.

Хотів продати росіянам запчастини до літаків
Хотів продати росіянам запчастини до літаків

СБУ втрутилася, задокументувавши злочинну діяльність та запобігши незаконному продажу військової техніки країні-агресору. Під час обшуків на СТО силовики вилучили 10 авіаційних насосів, 2 стартер-генератори та 1000 додаткових комплектуючих.

СБУ порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 209 КК України, орієнтованої на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинену організованою групою в особливо великому розмірі.

Розслідування, що ведеться, спрямоване на розкриття всіх подробиць злочину та притягнення винних до відповідальності. Визнаним винним може загрожувати до 12 років ув'язнення за участь у цій незаконній діяльності.

Читайте також:

Археолог розкрив загадку найдавнішого прокляття гробниці Тутанхамона

Перекладіть її в інше місце: як потрібно правильно зберігати капусту, щоб вона не гнила і не чорніла

Українцям розповіли про важливі виплати: на одного дорослого дадуть 3600 гривень, а на дитину – 6600 гривень