Повідомляється, що російський уряд вдається до різних методів для компенсації втрат у своїх збройних силах, включаючи вербування як російських, так і іноземних громадян. Останні повідомлення показують, що шість найманців з Непалу, які служили у російській армії, загинули у війні з Україною.

Про це пише «obozrevatel», посилаючись на «Reuters»

Після цих жертв влада Непалу офіційно зажадала від Кремля припинити вербування своїх громадян до російської армії і закликала до негайної репатріації всіх непальських солдатів. На відміну від існуючих військових угод Непалу з британською та індійською арміями, формальної угоди з Росією щодо військової служби не існує.

МЗС Непалу звернулося до Росії з проханням оперативно повернути тіла загиблих найманців та виплатити компенсацію їхнім сім'ям. Наразі робляться дипломатичні зусилля щодо забезпечення звільнення громадянина Непалу, який, як повідомляється, перебував у полоні після служби у російській армії.

Передбачається, що близько 200 непальців служать у російській окупаційній армії, причому російські джерела, зокрема РосЗМІ, відкрито визнають їхню участь у війні в Україні. За твердженнями Росії, непальські найманці входять до складу «штурмового підрозділу 1-ї Слов'янської бригади».

Вербування іноземних найманців Росією виходить за межі Непалу, причому повідомлення вказують на присутність бойовиків із Куби на українському полі бою. Нібито ці найманці укладають контракти з Міноборони Росії через військкомати.

Читайте також:

Справжні новорічні ласощі: рецепт рулету з яловичини з сиром, запеченого в томатно-винному соусі

Які виплати покладено українським військовим у грудні: це потрібно знати

Методи, перевірені роками: як позбутися головного болю, не приймаючи таблетки