З грудня 2023 року структура заробітної плати військовослужбовців у Збройних Силах України залишиться незмінною. Однак винагорода солдатів нерозривно пов'язана з їх участю у бойових обов'язках та успішним виконанням завдань.

Про це пише «obozrevatel»

Спеціалізація має менше значення, ніж характер завдань та їх розташування. Наприклад, мирні стрілки у листопаді одержують 20 587 гривень. Навпаки, співробітники тієї ж спеціальності, які виконують бойові завдання, можуть заробляти значно більше – 50 587 гривень.

Найвищі зарплати отримують ті, хто бере активну участь у бойових діях, розмір компенсації сягає 120 587 гривень на місяць.

Це означає підвищення заробітної плати на 30 000 гривень для учасників бойових завдань та на 100 000 гривень для учасників активних бойових дій. Доплати військовослужбовцям незалежно від їхнього місцезнаходження (передова чи тилова) було припинено у лютому 2023 року.

Додаткові збори включають:

30 000 гривень: нагороджуються особи, які займаються розмінуванням поза зоною бойових дій.

50 000 грн: видається командирам та особовому складу штабів управління підрозділами, які ведуть бойові дії.

100 000 гривень - призначені для осіб, які займаються розмінуванням території бойових дій, а також військовослужбовців ракетних військ, артилерії та військ ППО, які завдають дальніх ударів по противнику.

Читайте також:

Лукашенко повною мірою затягує гайки: тепер мешканцям Білорусі потрібно запитувати дозвіл на виїзд із країни

Будете дуже довго шкодувати: кому в жодному разі не можна їсти квашену капусту, навіть якщо дуже хочеться

Який продукт потрібно покласти поруч із хлібом, щоб він не черствів весь тиждень