Війна в Україні триває майже два роки, і російська армія не пускала в хід хіба що ядерну зброю. І новітні розробки, і радянські розморозки, і крадені екземпляри, і куплене озброєння - використовувалося абсолютно все, що Кремль зміг вичавити з себе. І ось дійшла справа до "прадідів" - країна-агресор відновить використання високофункціонального розвідувального літака часів СРСР M-55 (відомого як Mystic B за класифікацією НАТО).

Докладніше про те, що РФ пустить у хід старий металобрухт, інформує ТСН.

Згідно зі звітом британської розвідки, нещодавно цей літак, здатний підійматися на висоту понад 70 тис. футів (20 тисяч метрів), використовувався як дослідницька платформа для вивчення Землі, проте на ньому була встановлена ​​військова розвідувальна система, призначена для використання на російських винищувачах.

"Критичним недоліком російської стратегії закупівель є її нездатність налагодити адекватні можливості ISTAR (розвідка, спостереження, виявлення мети та розвідка). Це є критично важливим для своєчасного і точного переслідування цілей повітряними, морськими та наземними силами", — йдеться у повідомленні.

У зведенні зазначається висновок, що швидше за все цей літак проводитиме місії проти України щодо безпечного російського повітряного простору.

Довідка з Вікіпедії:

У СРСР після збиття американського літака-розвідника U-2 у 1960 році спробували створити його копію, але роботи було припинено у 1962 році. Наприкінці 1960-х років в ОКБ Мясищева розпочали розробку висотного літака-перехоплювача для боротьби з висотними аеростатами США. Перший літак М-17 «Стратосфера» піднявся у повітря 1982 року, але на той час проблема аеростатів не була актуальною. Тому літак був переобладнаний на розвідувально-ударний комплекс М-55 «Геофізика». Також було розроблено двомісну навчально-тренувальну модифікацію літака М-55У.

Читайте також:

Путін зганьбився, спробувавши з третього разу вимовити ім'я президента Казахстану. Відео

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

Учасник "Битви екстрасенсів" розповів, коли в Україні настане світ: доведеться терпіти