Ні для кого не секрет, що українські воїни стають справжніми експертами зі знищення російських ударних вертольотів КА-52 "Алігатор", якими дуже пишаються Путін та Шойгу. Так, наприклад, у червні 2023 року було збито п'ять машин за чотири дні. Враховуючи, що всього Росія зробила близько 170 таких машин, частина з яких була продана Алжиру, Єгипту та Індії, то, звичайно ж, багатьох цікавить нинішня кількість "Алігаторів" у розпорядженні російської армії.

Стало відомо, що Росія має на озброєнні ще щонайменше 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52 "Алігатор" і ці гелікоптери досі становлять загрозу українській армії. Ще б пак, ці вертольоти здійснюють розвідку місцевості та координацію авіації. Вертоліт здатний вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі у полі бою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на OSINST-аналітика Tatarigami в Twitter (Х) .

Аналітик проаналізував супутникові знімки російських аеродромів, де базуються гелікоптери Ка-52. За даними експерта, у Росії ще мінімум 25 "Алігаторів".

Також на супутникових знімках видно, що деякі Ка-52 були виведені з ладу або пошкоджені.

За різними оцінками, до початку повномасштабного вторгнення РФ мала від 140 до 160 бойових вертольотів "Алігатор". Ще кілька одиниць було випущено після 23 лютого 2023 року.

Нагадаємо, що Ка-52 (також відомий як "Алігатор") – це російський двомісний бойовий вертоліт, який на початку повномасштабної війни дуже розхвалювали воїнкори оккупантів. Проте за півтора роки війни ЗСУ приземлили майже половину Ка-52, які мала РФ.

Російський вертоліт Ка-52 - досить сучасний, але є момент: його можна збити за допомогою ПЗРК та сучасних засобів ППО. Про це в ефірі телемарафону на каналі 1+1 якось заявив військовий експерт Павло Нарожний.

Читайте також:

Усі подумали, що це "ядерний гриб": відео потужного удару по російській базі та військовим вертольотам

Повторить долю Пригожина? У Росії показали, як Шойгу здійснює останній рейс на гелікоптері