За повідомленнями, зростання вартості життя в Канаді, особливо в таких містах, як Торонто, Ванкувер, Монреаль та Калгарі, спонукає деяких українських біженців залишити країну та повернутися до Європи.

Про це пише "obezrevatel", посилаючись на дані "Bloomberg".

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Канада прийняла майже 200 тисяч українців. Однак проблеми життя в найжвавіших містах Канади у поєднанні з зростаючими витратами ускладнюють життя багатьом біженцям.

Економічна вразливість мігрантів, що знову прибули, у тому числі українських біженців, посилюється зростанням цін на житло. Середня вартість оренди житла у Канаді за рік зросла на 11%.

Наприклад, оренда будинку в Торонто обходиться майже у весь дохід людини, яка працює повний робочий день і отримує мінімальну заробітну плату до сплати податків.

"Але життєва рутина в найбільш жвавих мегаполісах Канади – не тільки в Торонто, а й у Ванкувері, Монреалі та Калгарі – поряд із зростаючими витратами робить їхнє життя все більш важким", – зазначає агентство.

Багатьом українським біженцям важко дозволити собі житло та покрити інші витрати на проживання, що спонукає декого повертатися до України.

Однією з основних причин догляду називають високі витрати. Економічний тиск у поєднанні з труднощами у пошуку постійної роботи сприяють рішенню повернутися.

Соцпрацівник у Торонто згадав, що щонайменше 15 українців, які перебувають під їхньою юрисдикцією, залишили Канаду через фінансові проблеми.

Відтік мігрантів з Канади останніми роками збільшується, що пояснюється такими чинниками, як погіршення доступності житла, проблеми із системою охорони здоров'я та труднощі із забезпеченням постійної зайнятості.

"Людина стає не в змозі знайти гроші, але їй потрібно платити за дуже високу квартплату, продукти. І такі витрати сильно б'ють по кишені іммігранта. Без роботи, без грошей вони повертаються в Україну, де все знайоме", – розповів соцпрацівник.

Ця тенденція створює проблеми для Канади, яка, як і багато розвинених країн, покладається на імміграцію, щоб протистояти зниженню народжуваності та запобігти скороченню населення.

План канадського уряду щодо залучення більшої кількості мігрантів для підтримки економічного зростання може зіткнутися з перешкодами, особливо в умовах обмеженої пропозиції оренди на ринку нерухомості, що призводить до жорсткої конкуренції та проблем доступності житла.

Читайте також:

Орхідея росте, але не хоче цвісти: як вирішити цю проблему. Перевірений метод

Українців попередили про затяжні повітряні тривоги: що потрібно знати

Даремно ви це викидали: як досвідчені дачники використовують шматочки мила на городі і в чому його користь